Pàgines

dimecres, 29 d’octubre del 2014

Feedly

Què és Feedly?


Per començar a presentar què és Feedly primer comentaré que és un Feed.
Un Feed és un arxiu que està generat per un lloc web que es van actualitzant a la vegada.

En conseqüència. Feedly és un lloc on es pot emmagatzemar tota l'informació que es vulgui per tal de ser llegir i documentada per les persones.
Aquesta informació pot ser de qualsevol tipus, des de revistes de viatges fins a publicitat o informació sobre les notícies que pasen arreu del món.

Aquests apartats es poden organitzar en diferents carpetes per tal de ser més fàcil a l'hora de buscar el què es vol veure en aquell instant.

D'aquesta manera, amb Feedly podem estar molt ben comunicats només entrant-hi.

Per si us en voleu fer un, aquí us deixo l'enllaç, només heu de clicar sobre l'imatge i us portarà a la pàgina web de Feedly.




dimarts, 28 d’octubre del 2014

Llibre "Usos educatius dels blogs."

A l'assignatura de GTIC ens van fer llegir el llibre d' "Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents." de Francesc Balagué i Felipe Zayas.

En aquest llibre es pot aprendre una varitetat de coses sobre els blogs, les webs i Internet en general.

A més a més, el llibre està dividit segons els diferents temes que s'abarquen.

Per això es molt fàcil de llegir i entendre-ho ja que molts conceptes estan descrits a partir de definicions o a partir d'esquemes que faciliten la lectura i l'obtenció d'informació.

El llibre està destinat a una gran varietat de públic ja que el contigut que s'ensenya no és gaire complex i l'aprenentatge es fa més fàcil gràcies a les diferents formes que tenen els escriptors de plasmar els seus coneixements.


diumenge, 26 d’octubre del 2014

Les webquest

Què són les webquest?

Una webquest és un tipus d'unitat didàctica que propaga un treball factible i atractiu pels estudiants.
Són activitats d'aprenentatge dirigides a facilitar la integració de l'us de l'Internet en els diferents nivells escolars, des de la base de plantejar l'ensenyança i aprenentatge adoptant una estratègia constructiva i complementar-la amb mecanismes que permetin incorporar tècniques d'aprenentatge cooperatiu.
Així doncs, les webquest uneixen el món real i treballs autèntics per motivar als alumnes.
Els alumnes podran analitzar la informació, sintetitzar, comprendre, transformar, crear, jutjar i valorar, crear nova informació, publicar, compartir...

A la web www.edu3.cat he trobat un video on explica què fan i quins usos li donen a les webquest.

Aquesta web és un portal de ràdio i televisió educatiu per Internet.


Edu3.cat

dissabte, 25 d’octubre del 2014

Google Drive

Què és Google Drive?





Google com a navegador que és té varies aplicacions o eines amb les quals dóna l'oportunitat de crear i d'emmagatzemar els diferents documents que es fan.

Per això existeix Google Drive. 
Google Drive és una eina gratuïta de Google que serveix per crear fitxers i a més a més es poden compartir amb altres persones que en tinguin a través de Gmail.
Amb aquesta invenció, els treballs es poden fer desde casa i no tenir preocupacions a l'hora de quedar per fer treballs en grup.

A més a més, Google Drive permet editar els diferents fitxers des de qualsevol aparell, ja sigui tabletes, mòvils o des de l'ordinador.

És una molt bona eina per treballar des de qualsevol lloc i fer a més a més, molts bons treballs.




dimecres, 22 d’octubre del 2014

Auditori: Sheherazade.

El diumenge dia 19 d'octubre del 2014, un grup de la classe vam anar a l'Auditori de Barcelona per veure l'obra "Scheherazade", una de les obres més populars de tots els temps.
El seu director d'orquestra és Salvador Brotons i una part molt important de l'obra intervé Allen Vizzutti, que toca la trompeta. Els altres músics són de la Banda Municipal de Barcelona.

En aquesta obra, sortien tots els instruments de l'orquestra, menys els de corda, peculiaritat que em va sobtar bastant ja que no es gaire freqüent que en una orquestra i menys en una obra tan coneguda que no hi hagi ningun instrument de corda.

Tot i l'absència d'ells, em van sorprendre molt els instruments de vent metall ja que amb els  diferents registres, ritmes i els greus i aguts van aconseguir transportar-me en el món de la música i en l'obra.




Si no teniu gaire familiarització i no és un tipus de música que us cridi l'atenció, us recomano que aneu a veure aquesta obra a l'Auditori, ja que a mi em va canviar la forma de pensar que tenia sobre la música clàssica.




Libre: "Vídeo y educación"


A la classe de GTIC vam llegir dos capítol del llibre "Vídeo y educación" de Joan Ferrés en el que tracta els temes del llenguatge audiovisual i com ens influeix directa o indirectament sobre nosaltres.

Les àrees del cervell canvien segons el moviment de territori o canvis.

El cervell quan rep les estimulacions, imatges, sons i tota la informació de l'exterior, les processa i cada hemisferi del cervell acull les emocions i la lògica respectivament.




Així doncs, l'hemisferi dret s'encarrega de les emocions i la creativitat i l'hemisferi esquerre de la lògica i la memòria.

Per tant, quan parlem d'educació, els dos hemisferis s'han de complementar: el text i la imatge, per tal de fer una bona ensenyança.







diumenge, 12 d’octubre del 2014

Etapes creatives evolutives de l'expressió plàstica

Google Drive és un programa que ens dóna la possibilitat de poder compartir, modificar i guardar diferents documents en línia des de qualsevol dispositiu. Així també, fer públics els nostres treballs i recerca per compartir-los.
Per començar a familiaritzar-nos amb el Google Drive hem fet un treball utilitzant tres dels cinc programes que ofereix aquest: Docs, Presentació Google i Formulari.

A continuació podeu veure el resultat.




Amb Google Docs:





La presentació:







El formulari:



dimarts, 7 d’octubre del 2014

Noteflight: La sardana de l'avellana.

LA SARDANA DE L'AVELLANA

 Segona cançó de l'assignatura de Música utilitzant també el programa noteflight.

Música: Mireu els meus ànecs


Classe de llenguatge musical.

Utilitzant el noteflight, un programa de música per crear cançons i músiques pròpies a partir de partitures, s'ha creat la cançó popular: "Mireu els meus ànecs".