Pàgines

dimarts, 30 de desembre del 2014

Taxonomia de Bloom

Benjamin Bloom i altres col·laboradors (1956) van crear una llista tot classificant les activitats educatives. Aquestes estan ordenades jeràrquicament, de més senzilles a més complexes, és a dir, no es pot desenvolupar una habilitat superior si l'actual no és assolida. Aquesta llista es coneix com "Taxonomia de Bloom". Per fer-la es van basar en tres dominis: el domini cognitiu, afectiu i psicomotor.

La primera Taxonomia de Bloom es va fer l'any 1956. L'any 2000 però, es va revisar i van incorporar les accions en forma de verbs.


http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/12/conceptualitzacio-de-la-naturalesa-de_3.html


Finalment l'any 2008, el doctor Andrew Churches va actualitzar la revisió del 2000 per afegir les noves realitats de l'era digital. En ella va acabar de complementar cada categoria amb verbs i eines del món digital que possibiliten el desenvolupament de les habilitats per: recordar, comprendre, aplicar, analitzar, avaluar i crear.

Seguint aquesta llista he elaborat una que mostra les habilitats cognitives que es desenvolupen a partir de les eines i recursos que he treballat durant aquest semestre:




Els mapes mentals

Un mapa mental és un diagrama que s'utilitza per representar paraules, idees o conceptes i així, poder organitzar el nostre pensament.

Aquí podeu veure alguns exemples:

Extret de: http://www.queesunmapamental.com/

Per elaborar un mapa mental podeu fer-ho a partir de les següents pàgines:




Informació extreta de:

dilluns, 29 de desembre del 2014

Padlet or Wallwisher

Com ja porto fent uns dies, avui també us presentaré un programa nou: Padlet. Aquest programa serveix per compartir vídeos, imatges i arxius de text en un mur o suro. En els professors és una eina molt útil, ja que amb ell poden presentar diferents temes a través d'arxius multimèdia. A més a més, Padlet és un programa que permet treballar col·laborativament entre diverses persones en un mateix mur.

Jo n'he creat un a partir del tema que ens va proposar el professor de GTIC: Animals que no ens agradaria tenir a casa.

Per fer-ne hem d'entrar a la pàgina web de Padlet i clicar en "Crear un muro". Per poder posar les imatges i els textos només hem de fer dos clics sobre la pantalla i ens apareixerà un quadre en què ens donarà l'oportunitat d'afegir URL, pujar un arxiu o fer una fotografia directament des de la webcam.




Quan ja tenim el nostre Padlet acabat, tenim l'opció d'afegir un títol, una descripció i una icona a l'apartat de "Modificar este muro". També tenim l'opció de canviar el disseny i el fons.



Per inserir el meu Padlet al blog, només he hagut de copiar el codi que em dóna que està a l'apartat de "Compartir/Exportar" en allà el codi està on posa "Incrustar". Copiem el codi i el posem a la pàgina d'HTML del nostre blog.



Aquest és el resultat del meu Padlet:

diumenge, 28 de desembre del 2014

Fluxograma

Avui us vull presentar un programa per arribar a resoldre una tasca. En una de les entrades anteriors ja us en vaig parlar d'un semblant, Bubbl, tot i aquest està destinat principalment a fer esquemes i mapes conceptuals. Per això, el professor de GTIC en va ensenyar un altre, anomenat Gliffy. Aquest programa serveix per fer fluxogrames o diagrames de flux. 
Què són aquests conceptes? Bé, un fluxograma serveix per a resoldre un problema o tasca, com ja he comentat abans. Els fluxogrames tenen una simbologia amb significat per tal de destacar l'inici del procés, els passos a seguir i les decisions a prendre:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnzh1loScUIKp6VmShAxAEnRR_Rl0ti1mC4bFqVf8QmN4Tqo-fycuslfgjarbGcWDSfkZMX8Lc1DKgDZ_CDJnC23q-v2plQVgfDk2xUhhAmJUNEuAp5fjAZI9cK6vqlDWi8dnfpsPHyLM/s1600-h/einesfluxograma1.jpg

Així doncs, un cop vam aprendre el que era ens va demanar que en creéssim un fluxograma a partir de programa Gliffy. És un programa molt senzill d'utilitzar. A més a més, té l'avantatge de què es pot utilitzar on-line. 

Per fer-ne un, només hem d'accedir a la pàgina web de Gliffy i un cop allà només hem de fer clic al botó de "Start drawing" per tal de fer-ho on-line. Ens portarà directament a la pàgina pe crear el nostre fluxograma.




Una vegada ho tenim, anem a "Archivo" i escollim l'opció "Exportar como JPG" per tal de tenir una imatge. Ens demana que ens registrem per poder-lo exportar. Quan ja estem registrats ja li podem posar nom a la imatge del nostre fluxograma i poder-la utilitzar.





Per inserir-la al blog, només d'anar al document de la nostra entrada i fem clic al botó de la imatge.

Seguint aquests passos tan senzills tindrem el nostre fluxograma en el nostre blog.

Aquest és el resultat del meu fluxograma:


dimecres, 24 de desembre del 2014

Viquipèdia i educació

A l'entrada anterior us he parlat sobre la Viquipèdia en general. Doncs bé, en aquesta us vull parlar sobre la Viquipèdia en l'educació.

Personalment penso que Viquipèdia té una gran funció informativa i per això totes les persones poden aportar els seus coneixements sobre els temes que dominen. És per això també, que no totes les informacions són certes, ja qui les poden modificar tothom. Deixant a part aquest tema, estic molt a favor d'aquesta enciclopèdia lliure, ja que en els professors els hi pot ajudar a complementar els seus coneixements per tal d'acabar fent una bona classe. 

Per part dels alumnes també crec que és una bona eina d'informació a l'hora de fer treballs diversos. Tot i això també han de buscar altres fonts per tal de contrastar aquesta informació.

A més a més aquí us deixo el link sobre la pàgina de Viquipèdia dedicada a l'educació. Aquest portal està dividit en vuit apartats: en l'exploració de continguts, en les notícies més destacades sobre l'educació, la biografia destacada, en l'educació en altres projectes de Viquimèdia, en l'actualitat, tasques pendents, un altre apartat sobre "sabies que...?" i per últim l'ajuda que et proporciona Viquipèdia. 

Finalment, la pàgina et dóna l'oportunitat de buscar sobre els temes amb més concreció, com les ciències socials, natural o l'esport entre totes les que hi ha.


Viquipèdia, què és? pilars bàsics, funcionament i normatives

Què és la Viquipèdia?

La Viquipèdia és una enciclopèdia en la qual col·laboren molts dels seus lectors, ja que permet que cada persona pugui elaborar, crear o editar una pàgina de la Viquipèdia. A més a més, cada pàgina està amb diferents idiomes i per tant serveix per tenir més coneixements.

Com he dit abans, totes les persones poden modificar la informació de la Viquipèdia, i en conseqüència pot tenir avantatges o desavantatges. Els avantatges que té són que les persones que tinguin un grau de coneixement molt elevat pot plasmar la informació d'una forma clara i entenedora i per tant pot donar molts coneixements a altres persones. En canvi, els desavantatges que té, són tot el contrari que he dit abans. Les persones que no sàpiguen d'un tema tenen la possibilitat de posar qualsevol informació errònia i per tant pot portar a la confusió i equivocació.


Per això, la Viquipèdia ja informa prèviament que els articles visitats poden contenir informació errònia i no dóna cap garantia de validesa. 

Tot i això, la Viquipèdia té una pàgina en tots els articles anomenada "Discussió" que està destinada als editors per informar dels canvis que han fet en aquella pàgina, però no poden exposar els seus punts de vista personals sobre el tema tractat, ja que el propòsit bàsic és construir una enciclopèdia.

La Viquipèdia a més a més, basa els seus principis en cinc pilars bàsics.


També té un seguit de normes que s'han de complir per tal de poder-la utilitzar d'una forma adequada i correcta. Aquí us deixo l'enllaç de les normes perquè les pugueu veure. Només heu de clicar sobre la paraula normes.

Wikis i educació

Aquesta entrada explicaré quin funcionament i recursos poden tenir les wikis en l'àmbit educatiu.

Com ja vaig explicar anteriorment en una altra entrada en el blog, un wiki té un seguit de recursos que fan molt fàcil la seva utilització.

Per això, com ja fa temps, la tecnologia s'imposa una altra vegada en les aules.
Els wikis poden ser utilitzats en l'educació, ja sigui de part dels estudiants o dels professors sempre que es respecti la seva funció. Així doncs, comporta una participació igualitària, ja que tots els usuaris tenen llibertat per crear i editar, i per tant fer treballs en grups, fet que comporta una més bona relació i cooperació entre alumnes o professors.

En conseqüència, pels professors suposa una millora, ja que pot revisar constantment el treball i el pot modificar. A més a més augmenta la bona comunicació entre professor i alumne.

Pels estudiants, suposa una motivació a l'hora de treballar, ja que és més fàcil i domina el mitjà pel qual treballa. A més a més l'aprenentatge és compartit i col·laboratiu.

Tot i això, també hi ha desavantatges, ja que el professor no es pot assegurar que tots els alumnes treballin. En canvi els estudiants han de saber comunicar-se i expressar-se adequadament per tal de poder mostrar el que volen dir.

Així doncs, és una molt bona manera de tenir motivats als alumnes, ja que al cap i a la fi, és com més aprenen si ho estan.


Les wikis

Què és un wiki?

Un wiki és un lloc web col·laboratiu que pot ser editat per varis usuaris, és a dir, poden crear, editar, borrar o modificar el contingut d'una pàgina web d'una forma molt fàcil i ràpida.

Per tant, un wiki permet publicar de forma immediata utilitzant només un navegador web. També permet controlar els permisos d'accés i d'edició, és a dir, podem decidir si el contigut sigui només vist de cara al públic o que hi puguin participar i donar l'oportunitat d'editar-lo. Per tant, també permet veure qui ha fet cada modificació. A més a més és molt eficaç ja que es pot recuperar les versions anteriors que s'hagin fet abans de l'última modificació, no s'esborren. Així doncs es pot veure tot l seguiment previ que s'ha fet.

També permet pujar documents de qualsevol tipus mitjançant els links, ja siguin documents, imatges, pdf o presentacions entre d'altres. Així doncs permet enllaçar pàgines exteriors i inserir com ja he dit, imatges, documents etc.

Com crear un wiki?

Crear un wiki és molt fàcil. Per poder crear-lo es pot anar a la pàgina web wikispaces. Una vegada hem entrat a la web, ens demana registrar-nos per tal de crear un wiki si no ho estem. Un cop registrats, ja podem accedir a crear un wiki.

A continuació us deixo un vídeo on explica com crear un wiki d'una forma molt entenedora a partir de la pàgina web wikispaces. Tot i així, si teniu alguna pregunta de com funciona no dubteu en preguntar-me a través d'un comentari o per correu.




diumenge, 21 de desembre del 2014

Bon comunicador

El professors de GTIC i COED ens van demanar que durant un més féssim un seguiment d'un comunicador. Per escollir-lo havíem de mirar que tingués diversos mitjans de comunicació per tal de poder-lo analitzar més a fons. Aquest treball s'havia de fer en grups, i jo ho vaig fer amb la Sara Martínez, la Berta Miró, l'Andrea Roca i l'Estefania Ruiz. Vam decidir seguir a Carlos Herrera, ja que vam veure que treballa en la premsa, té un programa de ràdio de dilluns a divendres i a més a més té Twitter personal. 
Per fer el seguiment diari vam compartir tota la infomació en un document de Google, en el Goolgle Docs, a partir del Google Drive, i finalment per ajuntar tota la informació vam decidir fer un Google Sites.

Per tal de què veieu el nostre seguiment us deixo el nostre document i finalment el nostre treball del Sites.



dissabte, 20 de desembre del 2014

Analitzar un blog

En aquesta entrada faré una anàlisi d'un blog d'Educació Infantil, ja que era un treball que el professor de GTIC ens ho va proposar per tal de veure quins components i recursos tenen.

Després d'haver estat mirant uns quants blogs, finalment m'he decantat per aquest: http://epcaldesinfantil12.blogspot.com.es/. És un blog de l'Escola Pia de Caldes de Montbui que està dedicat especialment a les famílies, ja que en el blog van penjant totes les activitats que fan a les aules amb cada procediment fet pels nens. Està actiu des de l'any 2012.

Aquest blog té un avantatge evident i és que les famílies poden seguir tot el que fan els seus nens durant quasi totes les hores i classes.

Per fer el blog utilitzen la plataforma de Blogger.

El blog s'anomena "Fem un cop d'ull a infantil" i mostra els tres anys de parvulari, és a dir, P3, P4 i P5, on ho tenen separat per pàgines estàtiques. Això fa que sigui molt més fàcil esbrinar de quin curs es tracta i poder buscar més directament el curs desitjat.



Els continguts publicats són totes les activitats que fan a l'aula. Totes les notícies van acompanyades de fotografies o vídeos perquè es pugui veure exactament com es desenvolupen les activitats i les diverses reaccions.
També hi ha un apartat de recursos on els alumnes poden fer activitats per repassar alguns continguts desenvolupats a l'aula. I amb la intenció d'ajudar a les famílies també hi ha un espai amb adreces web on es desenvolupen temes interessants pels pares o s'aconsellen llibres que poden trobar a l'escola en préstec, de temes educatius per les edats dels seus fills. És una molt bona eina per poder interaccionar l'escola amb les famílies.


Aquests continguts són publicats per Ascensi Laglera, Carme Plans, Núria Ferrer, Núria Lajunta i Mariona Escarrà.


El blog està estructurat a partir d'etiquetes i altres gagdgets que són d'utilitat com per exemple els HTML, on posen links que porten a pàgines web sobre activitats que es poden fer en educació infantil i per Sant Jordi. A més a més, ens donen l'oportunitat de subscriure'ns en el seu blog i així poder tenir totes les actualitzacions seves. També fan publicitat d'altres blogs d'interès que pertanyen a la seva mateixa escola.


Les entrades són molt dinàmiques, ja que expliquen breument el que han fet i després sempre incorporen fotografies o vídeos on apareixen els nens realitzant les diverses activitats. Totes aquestes fotografies estan emmagatzemades i publicades al blog pel programa "Picasa".



M'ha sorprès gratament que una de les competències que desenvolupen més és l'art. També treballen la llengua, la cuina o les matemàtiques entre d'altres.

Tot i que el blog està molt ben explicat, per part dels familiars o d'altres no hi ha comentaris. Això sí, els pares participen activament en les classes, com he pogut veure. Un exemple és el pare d'una nena que va anar a l'escola per explicar com havia sigut el seu treball fent d'àrbitre de bàsquet. Finalment els hi proposa un per veure si havien entès bé el que els hi acabava d'explicar. M'ha semblat molt bé que els pares participin i s'involucrin a l'escola durant els primers anys d'aprenentatge dels seus fills.



A més a més el blog té blogroll, com he comentat abans tot i que està diferenciat per imatges que enllacen directament amb l'altre blog en comptes de links. Una observació que he pogut fer és que en la primera entrada que van publicar de tot el blog, donen la benvinguda i publicitant també als altres blogs antics que tenien. Actualment ja no hi publiquen però segueixen estant per tal de visualitzar-lo.


Per finalitzar, vull dir que m'ha semblat un blog molt interessant sobretot la gran aportació que fan de les imatges i que tot estigui documentat sempre pot ser una millora pel futur.

Booktrailer

El professor de GTIC ens va demanar que féssim en grups un Booktrailer. I bé, què és un booktrailer, us preguntareu. Un booktrailer és un petit vídeo semblant als que fan de les pel·lícules, però en aquest cas promocionen un llibre. Serveix per nous tipus de lectors més vinculats a les sèries i televisió.

Si voleu tenir més informació sobre els booktrailers us deixo el link d'una pàgina web on està explicat amb detall: http://www.booktrailersweb.es/

El booktrailer l'he fet amb la Laura Mulero, la Victòria Marqués, l'Andrea Roca, l'Ana Roman i la Maria Vergés. L'hem fet sobre el llibre de "La Ratonera" d'Agatha Christie.

A continuació us deixo una presentació que vam elaborar nosaltres perquè veieu i sapigueu de què tracta:



Aquest és el resultat del nostre Booktrailer:

Editor de Youtube

En una de les classes de GTIC, el professor ens va ensenyar a utilitzar l'editor de vídeos de Youtube.

Per fer-ho ens va gravar des del mòbil uns petits segons a dues companyes meves i a mi ballant una cançó. Seguidament els va utilitzar per fer un vídeo de Youtube i ens va ensenyar a utilitzar-lo. Si tenim els vídeos al mòbil, no fa falta que els passem a l'ordinador, ja que aquests els podem pujar directament a Youtube.

Per fer un vídeo amb Youtube és més senzill del que sembla.

Només ens fa falta tenir un compte de Google, en el meu cas Gmail, i a partir d'ell accedir a Youtube. Si tenim el correu obert, també podem anar directament a Youtube des del navegador.


Quan entrem hem d'anar a "Penja" per tal d'elaborar el vídeo.



Quan ja hem entrat hem de fer clic al botó "Edita un vídeo".



Una vegada estem dins, només hem d'escollir les imatges, vídeos, textos, transicions i música que volem que tingui el nostre vídeo i arrossega-ho a la part on posa "Arrossega els vídeos aquí" per posar vídeos, imatges, textos i transicions i la música on posa "Arrossega l'àudio aquí". També els podem afegir gràcies al símbol "+" de cada un d'ells.




Per posar la música hem de vigilar si la posem nosaltres, ja que ens poden suprimir el vídeo per infringir les normes i fer Copyright. Per això, Youtube té una gran amplitud de músiques pròpies.

Quan ja el tinguem fet, només cal fer clic al botó de "Crea un vídeo" i esperar que es pugi.


dijous, 18 de desembre del 2014

Worldle, núvol de paraules

Un núvol de paraules és un conjunt de conceptes claus en què aquests apareixen de diferent grandària, a mesura que s'utilitza més, la paraula apareix més gran. Això s'utilitza per destacar la seva importància davant les altres.

S'ha de plantejar molt bé el que es vol transmetre abans de fer-lo.

Per fer-ne un es pot utilitzar Wordle, què és el que ens ha ensenyat el professor de GTIC, però també hi ha d'altres. 

Per fer el núvol de paraules només hem d'anar a la pàgina web de Wordle i un cop allà clicar on posa "Create" i posar les paraules en el quadre. Recordeu que si voleu que unes paraules destaquin sobre les altres, les heu d'escriure més vegades. Podem escriure totes les que vulguem.



Quan ja les tenim només hem de fer clic al botó "Go" i ja el tindrem. Si no ens agrada, ens tenim la possibilitat de canviar el format de les lletres i canviar el color fins a arribar a resultat desitjat.


Per inserir el meu núvol de paraules, només he hagut de posar el codi que la mateixa pàgina m'ha donat i posar-lo a la pàgina del document del blog HTML.


Aquest ha estat el meu núvol de paraules. Aquí us deixo el meu resultat:

Wordle: Wordle

dimecres, 17 de desembre del 2014

Flickr i Jamendo

Avui us vull presentar dues pàgines web: Flickr i Jamendo. Amb aquestes pàgines podrem utilitzar el seu contingut sense cap problema de copyright, és a dir, els continguts que es pengen, poden ser utilitzats posteriorment sense cap problema.


 D'una banda Flickr, és una pàgina web on recull totes les imatges que nosaltres o altres persones pengen. Per buscar imatges només hem de posar les paraules desitjades i després anar fer clic al botó de "Búsqueda avanzada" i buscar l'apartat que està a baix de tot que és Creative Commons i seleccionar l'opció "Buscar sólo dentro de contenido con licéncia Creative Commons" i després fer clic al botó de buscar. Així, com he dit abans, podrem utilitzar les imatges sense problema.






D'una altra banda, està Jamendo. Aquesta pàgina web és per buscar música i poder descarregar-la sense infringir la llei.

Una vegada entrem a la seva pàgina web, fem clic al botó "Escuchar".


Seguidament ens portarà a una altra pàgina i ja podrem buscar les melodies desitjades.


diumenge, 14 de desembre del 2014

Software lliure i Software propietari

Fent referència amb la meva última entrada al blog sobre Creative Commons, avui també us vull parlar sobre què són el software lliure i software privat.

El software lliure és el que respecte la llibertat dels usuaris sobre la informació que obtenen d'una pàgina web. Amb aquesta informació poden utilitzar-la, copiar-la i modificar-la. En aquest cas no tenim cap restricció a l'hora de copiar el seu material.

En canvi el software propietari no podem utilitzar la informació ni copiar-la. Tampoc la podem distribuir sense el permís del propietari.

He elaborat una presentació de Google perquè pugueu veure amb més detall el què són i els avantatges i desavantatges que tenen.







Informació extreta de: http://www.monografias.com/trabajos89/sotware-libre-y-propietario/sotware-libre-y-propietario.shtml

Creative Commons

Durant una classe de GTIC vam estar parlant sobre els continguts de les pàgines web, és a dir, sobre la llibertat que tenim d'agafar i utilitzar aquella mateixa informació pel nostre benefici. Per això els autors d'aquestes pàgines tenen el dret de decidir qui està autoritzat a utilitzar la informació. D'això se'n diu drets d'autor o el que és el mateix Copyright.

A més a més, també tenim les Creative Commons. Són una organització dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius. L'objectiu de Creative Commons és donar opcions als creadors que vulguin que terceres persones puguin utilitzar i modificar la informació de les seves pàgines web. A més a més Creative Commons dóna llicències als creadors per posar les barreres que vulguin sobre aquesta utilització del seu material. Aquest tipus de llicències ofereixen alguns drets a terceres persones sota certes condicions.

Aquí us deixo el que volen dir cada símbol de cada condició de Creative Commons:


Aquesta és la imatge de les llicències:



Com podeu comprovar, en el meu blog tinc posat Creative Commons. Per fer-ho és molt senzill, només hem d'anar a la pàgina web de Creative Commons i respondre les preguntes que et fan a continuació. Quan ja les tinguem respostes al nostre gust, només haurem de copiar el codi que ens dóna en el nostre blog. Per fer això, haurem d'anar a l'apartat de "Format" i afegir un nou gadget HTML i inserir el codi en allà i ja ho tindrem.


Així es com es pot veure en el meu blog:



Citar, referenciar i fonts fiables

Segur que a vosaltres igual que jo, quan els professors us han posat algun treball teòric, el que primer heu fet ha sigut buscar la informació a Internet sense fixar-nos si aquesta era certa o no. Doncs bé, durant una classe de GTIC, el professor ens va parlar sobre aquest tema. 

Com sabem si la informació que hi ha en les pàgines d'Internet és certa? Bé, per buscar fonts fiables podem fixar-nos en:

- Les pàgines estiguin dedicats exclusivament a tractar el tema.

- Si la informació és de Viquipèdia, hem de mirar si té referències i cites, ja que dóna més credibilitat. A més a més aquestes pàgines han de ser fiables.

- Quan es tracta d'una persona coneguda, el lloc web hem de fixar-nos que estigui escrit per algú que tingui coneixement de què parla.

A més a més altres fonts fiables són els llibres, tot i que no tots. Per saber si ho són, ens hem de fixar en:

- Les editorials. Ens poden donar informació de si són més o menys fiables.

- La persona que escriu el llibre. Si és conegut i sabem que té coneixements és més probable la informació sigui certa.

- Els articles de diari segur que són fiables perquè són notícia.

- Les revistes en canvi no són gaire fiables, ja que estan escrites sense control. En aquest cas ens podem guiar per la web de Scholar Google, ja que hi ha revistes vàlides de tot el món.

Després de saber totes aquestes qüestions, us podreu fixar més a l'hora de treure la informació d'un lloc o d'un altre.

dissabte, 6 de desembre del 2014

Poema "Escolto la secreta"

Dimecres passat a la classe de COED vam haver de recitar un poema de memòria. Aquest poema el podíem escollir nosaltres. Jo vaig escollir "Escolto la secreta" del poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel. Aquest poema està contextualitzat durant la Guerra Civil Espanyola, i tracta sobre la solitud que sent el poeta d'estar lluny de la seva terra, Mallorca, i a més a més la solitud d'estar en un lloc on se sent sol durant la guerra. Estar rodejat de gent i sentir-te sol és el pitjor que es pot sentir.

El vaig escollir perquè des del primer moment en què el vaig llegir em va cridar l'atenció la forma d'expressar aquests sentiments. Sempre he pensat que saber com expressar-ho i que la gent ho sàpiga percebre és difícil

Aquest és el poema:

Escolto la secreta 
harmonia de l’aire 
i l’ardor que tremola 
d’unes grans aigües lliures.

Ales i dansa! Déus 
que ara passen i canten 
altes músiques! Llum 
dels ulls sagrats i verges! 

Estic sol en aquestes 
ombres i sento caure 
ones de sang, enmig 
d’una alba trista i aspra.


                                                                    Bartomeu Rosselló-Pòrcel




Identitat i Territori

Dimecres passat vaig fer la presentació del treball Identitat i Territori juntament amb la meva companya Jennifer Halfaoui. Aquest treball forma part de les assignatures de GTIC i COED. Nosaltres havíem de buscar una parella d'entre tota la classe amb qui tinguéssim alguna cosa en comú, ja que aquest treball havíem de dir el perquè nosaltres som com som avui dia i recomanar alguna cosa als nostres companys.

Nosaltres dues vam fer el nostre treball sobre el millor amic de l'home, referint-nos al gos, ja que la meva companya té un gos i jo una gossa, i ens vam adonar i vam arribar a la conclusió que els nostres animals poden arribar a ser millors que les persones que hem conegut. 

La nostra presentació la vam acompanyar amb un Prezi que vam elaborar prèviament, per tal de tenir un suport. A més a més vam fer un vídeo que està dins del Prezi.

Aquest és el resultat del Prezi i el nostre treball:


dijous, 4 de desembre del 2014

Els canals RSS

El canal RSS (Really Simple Sindication) serveix per rebre automàticament les notícies que són actualitzades des de la seva pàgina web. 

Quan les notícies, titulars o informacions vàries són actualitzades, automàticament són distribuïdes a través dels canals fonts RSS i arriben als lectors RSS per tal de poder-les llegir.

Aquests sistemes RSS són molt eficaços, ja que et permeten estar informat de tot el que passa en cada moment en molt poc temps.

Per tal de poder rebre notícies RSS, primer de tot la pàgina web o blog que es tingui ha de tenir disponible el servei RSS. A més a més, també s'ha de tenir un lector RSS o RSS Reader per tal de poder rebre les diferents actualitzacions. Els lectors RSS poden ser de diferents tipus: un lector que estigui instal·lat en el mateix ordinador, un altre que estigui en el mateix navegador web (Internet Explorer o Mozilla), un programa de correu electrònic o bé un lector online en el qual, a partir d'una pàgina web específica es pot ingressar i veure tots els canals o fonts RSS junts.

Una vegada es tingui el programa instal·lat o bé estigui donat d'alta en un RSS online en la web, es podrà donar d'alta a les pàgines de les quals es desitgi rebre notícies. Quan el procés estigui finalitzat, ja es podrà rebre totes les noticiés desitjades que vulguis. Si alguna d'elles es vol llegir, només fa falta donar un clic sobre d'ella i et portarà directament a la pàgina web de la notícia per tal de poder llegir-la tota completa. Un avantatge, és que es podrà veure clarament les notícies o articles que s'han llegit i les que no. A més a més, cada vegada que s'actualitzi algun contingut, el lector RSS t'alertarà.

És una forma molt senzilla i ràpida d'estar informat de totes les notícies i esdeveniments que passen arreu del món.




A continuació us adjunto un vídeo que explica d'una forma molt senzilla i ràpida com posar el canal RSS en el nostre blog.